llibres

llibres

dimarts, 6 de maig del 2014

Una antiga ciutat es descobreix baix el mar.

La ciutat de Heraclion va ser envoltada per l'aigua fa 1500 anys. Aquesta ciutat va ser mencionada per l'escriptor grec Herodoto, l'historiador del segle quint abans de Crist. Aquest ja va escriure una meravellosa història d'Helena de Troia, que va viatjar a Heraclion aleshores port de gran riquesa, amb el seu amant Paris. Frank Goddio, arqueòleg francés va tropeçar amb aquelles relíquies que els va dur a un dels majors descobriments del segle 21 mentre viatjava amb un submarí de la ciutat. El descobriment va tindre lloc quan Goddio va estar en la recerca de tancs de guerra de Napoleó des de 1798 en la batalla del Nil, quan va ser derrotat per Nelson en aquestes mateixes aigües, però per a sorpresa d'ell, va tropeçar amb aquest magnífic descobriment.






Els descobriments incloïen estàtues colossals de la Deessa egípcia Isis , el Déu Hapi i un faraó egipci no identificat. Tot conservat en excel·lents condicions. També s'han trobat desenes de sarcòfacs que contenen els cossos d'animals momificats sacrificats a Amón-Gereb, el deu suprem dels egipcis.
Heraclion ha suposat afegir profunditat i detall en el nostre coneixement del món antic, ja que entre els descobriments trobem pilars amb inscripcions perfectament conservades i decorats amb jeroglífics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada