llibres

llibres

dimarts, 6 de maig del 2014

Les noves tecnologíes: un avanç científic o un perill humà?

Jason Huntley, un consultor de tecnologies de la informació resident en un poble prop de la ciutat de Hull, en el comtat cerimonial Yorkshire De l'Est, Regne Unit, va descobrir que la seua televisió intel·ligent de pantalla plana, col·locada en la seua sala d'estar des d'este estiu, estava invadint la privacitat de la seua família. Huntley va començar a investigar el dispositiu de marca LG que li va costar 400 lliures esterlines (uns 649 dòlars) després d'adonar-se de que la seua pantalla d'inici estava mostrant-li anuncis basats en els programes que ell havia estat veient. Va ser llavors quan el britànic va decidir controlar la informació que el televisor intel·ligent que es connecta a Internet estava enviant i rebent. Ho va fer per mitjà de l'ús d'un ordinador portàtil com a pont entre el seu televisor i el receptor d'Internet, per la qual cosa el portàtil era capaç de mostrar totes les dades que eren obtinguts pel dispositiu espia.

Prompte l'informàtic va descobrir no sols tots els detalls de cada programa que estava veient, sinó que cada botó que polsava en el seu comandament, estaven sent enviats novament a la seu corporativa de LG en Corea del Sud. Allí, l'empresa d'electrònica pareixia estar utilitzant les dades personals dels seus clients per a guanyar més diners, enviant vídeos promocionals de productes que potencialment podrien paréixer interessants. El LG de Huntley havia enviat a la seu de la companyia també el contingut de la seua col·lecció privada de vídeos digitals que estava veient en el televisor, incloent filmacions de celebracions familiars que contenien imatges de la seua esposa i els seus dos fills xicotets. Però el més preocupant de tota la situació va ser que el dispositiu va continuar enviant dita informació a Corea, inclús després que Huntley ajustara la configuració predeterminada per a desactivar l'intercanvi de dades.

El britànic va escriure sobre la seua experiència en el seu blog, el cas va cridar l'atenció dels principals mitjans de premsa del país, la qual cosa va obligar el gegant LG a obrir una investigació. "La privacitat del client és una prioritat", van afirmar els representants de la companyia. No obstant això, experts en informàtica destaquen que la investigació de Huntley probablement és només la punta de l'iceberg. Segons ells, els nous televisors intel·ligents que es connecten a Internet cada dia entren en més llars per tot el món i cada un d'ells pot ser fàcilment 'hackejat', ja que a diferència dels ordinadors, és impossible instal·lar-li un antivirus per la falta del 'software' necessari.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada